Salg af hund/hvalp

Når hvalpen er blevet 8 uger må den sælges. Dog skal man lige tage forbehold for at den er stærk nok til at klare sig selv. Den skal kunne spise og drikke selv, og vise tegn på at den er selvstændig og i øvrigt sund og rask.

Hvordan sælger jeg den så ?

Der er et hav af muligheder, Internettet bugner af sider hvor du kan sætte hvalpen til salg, nogle steder er bedre end andre. De bedste sider er de sider hvor de kun tager hunde ind. Den blå avis http://www.dba.dk er også et godt sted da den når ud til mange mennesker. Dog koster det penge at sætte en hundeannonce ind der. Et andet godt sted er Dyrenettet som optager hvalpe og hunde annoncer gratis, som noget nyt kan du også sælge hvalpe og hunde fra siden om hunde se her hvordan.

Hvad skal jeg så tage for min hund/hvalp ?

Det er meget svingende hvad en hund koster. Det svinger fra ja 1 krone til 6-7-8 tusinde kroner. Racehunde er dyrest og blandinger er billigere, midt imellem ligger racehunde uden stambog. Generelt kan det ikke anbefales at man sælger sin hvalpe for billigt. Det bygger på at man jo selvfølgelig gerne vil at hunden kommer til et godt, kærligt og blivende hjem. Det er meget nemt at skaffe 500 kr.- og det vil tit og ofte blive et impulskøb. Folk tænker sig tit ikke om inden de køber en hund til 500.- kr. Hvis man der imod sætter sin blandingshund til 2500,- kr. vil køber lige tænke sig om inden han / hun lægger så mange penge på bordet. Priserne på racerene hunde svinger meget bla. fordi at en lille hunderace som regel ikke får de store kuld f.eks. 2-3 hvalpe så stiger prisen automatisk derefter. Mange seriøse opdrættere går efter ovenstående eksempel, og tager meget for hunden for at sikre sig at køberen er seriøs. Der er en del udgifter til dyrlægekontrol, vaccination, stambogsoprettelse, ormekure, foder og evt. sygdomsbehandling. Disse udgifter trækker også priserne op.

Depositum

Nogle opdrættere tilbyder at man kan bestille en hvalp fra fødselen af, hvis man erlægger et depositum på normalt 1/3 del af købsprisen. Det er en fordel for køber da han / hun kan sætte sig på en bestemt hvalp. Dog skal det lige siges at et depositum normalt er bindende, så man ikke kan hoppe fra når først man har lagt det på bordet dvs. det kan man godt, men man skal ikke regne med at man får pengene tilbage, dog er der lige at hvalpen kan gå hen og dø eller på andre måder blive syg så den ikke kan sælges, i sådanne tilfælde overgår depositum så til en anden hvalp i kuldet hvis der er flere tilbage eller man får depositummet tilbage. HUSK altid at der skal laves en stykke papir på sådan en aftale så der ikke opstår misforståelser med hensyn til hvor mange penge der er lagt og hvorvidt køber skal have penge tilbage eller ej.

Købsaftale

Det er en meget god ide at lave en købsaftale, unaset om det er en race eller blandingshund. Altså et stykke papir hvor på der står at hunden er købt den og den dag det og det år. Husk at der på sådan en købsaftale skal stå navn og adresse på både opdrætter og køber. Der skal stå pris, evt. klausuler (såsom hunden skal bruges som udstillingshund, avlshund, skøde klappe hund. ) Endvidere skal evt. skavanker ( såsom overbid underbid, kryptorkisme eller hvad der nu kunne være ) nævnes så køber ikke kan komme tilbage med reklamation over disse fejl. Et felt hvor du skriver hvilken form for garanti du giver køber er også smart at indføre. Et eksempel på en købsaftale kan du finde her kobsaftale.html. Den kan udskrives og bruges frit.

Købeloven

købeloven er en jungle at komme igennem. Den kan være meget indviklet at fortolke for "almendlige mennesker " vi har fundet en side hvor den er skåret ud i pap, så alle skulle kunne følge med, se siden her på forbrugerrådet